събота , 15 декември 2018 г.
Начало / Общество / С даренията на перничани: Родилното отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“ вече има два фетални монитора

С даренията на перничани: Родилното отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“ вече има два фетални монитора

Двете майки, които подеха Пернишката Коледа с шефа на АГ-отделението д-р Лазов
Двете майки, които подеха Пернишката Коледа, с шефа на АГ-отделението д-р Лазов

Два фетални монитора, бойлери и дрешки получиха АГ-отделението и Неонатологията в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник. Това е резултатът от дарителската кампания, подета от майките Катрин Богданова и Венцислава Данаилова и наречена от всички Пернишката Коледа. Перничани за пореден път доказаха човещината си и че добрите каузи обединяват. „Искаме да кажем,че не само успяхме, а и надминахме очакванията си! Вие сте едни уникални съграждани!“, написаха с вълнение двете млади жени, които не крият, че са щастливи от сътворенето добро.

Инициативата тръгна в началото на декември 2017 г. и за по-малко от месец и половина бяха дарени 5 900 лв. Вместо един, са закупени два фетални монитора, които са предоставени с отстъпка. Вместо 3000 лв., са платени 2 400 лв. Заедно с това родилното отделение се сдоби и с 9 чисто нови бойлери за всички стаи, които ще подсигурят топла вода по всяко време на денонощието.

В отделението за новородени инициаторите на благотворителната кауза предават 20 броя чисто нови костюмчета, дарени от магазин „Бебчо“, както и 20 броя бодита и 20 броя одеялца, дарени от магазин „Малчугани“.

С останалите 203 лв., ще бъдат ушити чаршафчета, възглавнички и калъфки за новородените.

В знак на коректност, на фб-страницата на инициативата Катрин и Венцислава са публикували протоколите за даренията.

fetalen-monitor

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *