понеделник , 22 юли 2019 г.
Начало / Криминални / Съдят трима за дрога, нарушаване на заповед за домашно насилие и притежание на контрабандни цигари

Съдят трима за дрога, нарушаване на заповед за домашно насилие и притежание на контрабандни цигари

сн. flickr
сн. flickr

Трима ще бъдат съдени за различни престъпления.

21-годишен застава пред съда за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици. На 7 февруари на автомагистрала „Струма“ e проверен лек автомобил Рено „Туинго“, управляван от 21-годишния И.М. от Перник. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за наркотични вещества. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Перничанин ще отговаря пред правосъдието за нарушаване на заповед за домашно насилие. На 24 март тази година е получен сигнал от 35-годишна жена, която заявява, че съпругът й, 45-годишният И.Е. е нарушил заповед за защита от домашно насилие. Мъжът разбива входната врата на жилището и прониква в него. Задържан е от полицията и вече е привлечен като обвиняем по чл. 296, ал. 1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. При доказване на вината му, го заплашва наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5 хиляди лева.

64-годишна е привлечена като обвиняема за притежаване на акцизни стоки. На 14 февруари тази година служители от сектор „Противодействие на икономическата полицая“ при ОДМВР – Перник проверяват къща на ул. „Хайдут Велко“ в Перник. Вътре откриват и изземват 12, 200 кг нарязан тютюн и 1845 къса саморъчно свити цигари без акцизен бандерол. За престъплението ще отговаря 64-годишна жена. При доказване на вината й я заплашва наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на стоките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *