вторник , 25 юни 2019 г.
Начало / Извън Перник / Страховитите странични ефекти на ваксините против грип

Страховитите странични ефекти на ваксините против грип

ingekciya-vaksina

Всяка година по това време индустрията на ваксините започва да всява страх в умовете на хората относно сезонния грип, за да принуди колкото се може повече от тях да се ваксинират с противогрипна ваксина, твърдят учени. Изглежда напоследък все повече и повече доказателства излизат на светло, показващи точно защо хората не трябва да си правят противогрипна ваксина, поне не преди внимателно да обмислят сериозните последици от този ежегоден ритуал на инжектиране.

„Ползите“ от противогрипната ваксина са статистически незначителни. Миналата година Центърът за изследване на инфекциозните заболявания на университета на Минесота разкри, че в най-добрия случай противогрипната ваксина е с ефикасност от незначителните 1,5 процента – на всеки 100 души, ваксинирани с противогрипна ваксина, само човек и „половина“ няма да се разболее от грип.

В най-лошия случай противогрипната ваксина е изцяло безполезна, тъй като същото изследване показва, че 97 процента от хората, които не се ваксинират против грип, не се и разболяват от него. Казано по друг начин, противогрипните ваксини в 98,5 процента са неефективни, което означава, че голямото мнозинство от хората, които се ваксинират, не извличат абсолютно никаква полза за здравето си. Отново – това е при най-добрия сценарий, в който не се взима предвид потенциалната допустима граница на грешките наред със статистическите аномалии.

В действителност всъщност няма и зрънце неоспоримо доказателство, което да доказва, че противогрипните ваксини изобщо са ефикасни в предпазването на когото и да било от грип. Въпреки това Центърът за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ (CDC), нетърпелив да се освободи от 135-те милиона дози противогрипни ваксини за тази година, води истинска психологическа война с обществото, като повтаря еднакво неверни твърдения за това как стотици хиляди хора се оказват в болницата всяка година в резултат от грипна инфекция и че около 36 000 от тях умират от свързани с грипа усложнения.

Истината обаче е, че най-много само няколко десетки умират всяка година вследствие от грипна инфекция, останалите от смъртните случаи, вмъкнати в грипната категория, всъщност са причинени от пневмония, често пъти резултат от сериозно отслабена имунна система. А в някои случаи слабият имунитет, причинен от самата противогрипна ваксина, е отговорен за смъртните случаи, приписвани на грипната инфекция. Освен че не са ефикасни, колкото се очаква, противогрипните ваксини идват с цяла гама от потенциално смъртоносни странични ефекти, които здравните власти рядко разкриват пред обществото.

Такива странични ефекти включват увреждане на мозъка и деменция – много противогрипни ваксини все още съдържат токсичния живак въпреки всичко. Налице са такива последствия като припадъци и дори грипоподобни симптоми, а това оборва смисъла човек да се подложи на противогрипна ваксина. В същото време мнозина лекари твърдят, че витамин D, който най-лесно се набавя чрез излагане на естествена слънчева светлина, е далеч по-ефикасен в предпазването от грип, отколкото която и да било противогрипна ваксина някога ще бъде. Вземането под формата на хранителни добавки на стимулиращите имунитета суперхрани като спирулина, чесън и лечебни гъби, наред с пиенето на много и чиста вода и осигуряването на много почивка на тялото, също ще ви помогнат да избегнете грипа много по-добре, отколкото противогрипната ваксина./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *