Начало / Криминални / Столичанин е задържан по подозрение за палеж, мъж загина при пожар в Трънско

Столичанин е задържан по подозрение за палеж, мъж загина при пожар в Трънско

сн. http://paragraf44.com
сн. http://paragraf44.com

53-годишен столичанин е задържан по подозрение за палеж. Инцидентът е станал на 29 март около 16, 30 ч. в двора на манастира в земенското село Жабляно. На телефон 112 е подаден сигнал, че гори сграда, ползвана за склад.

Незабавно към мястото се отправят два противопожарни автомобила от Земен и Радомир. Огнеборците потушават пламъците. Унищожен е складът, но са спасени съседни постройки. Като заподозрян е задържан 53-годишен столичанин, който е бил с 24-часова полицейска мярка. По случая е започнато бързо производство и работата продължава.

Ден по-късно, на 30 март, мъж загина при пожар в Трънско. Пламъците лумват около 15, 30 ч. в землището на село Долна Мелна. Огънят обхваща низов горски масив в началото на селото. 73-годишен местен жител се опитва да потуши пожара, но за жалост загива. Той е намерен от свой 50-годишен съселянин. Трупът е закаран в Съдебна медицина  – Перник за аутопсия. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Фургон и паянтова постройка са унищожени при пожар в брезнишкото село Слаковци. Това се случва на 31 март около 15, 15 ч. в близост до тамошния едноименен язовир. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали и нанесени други материални щети.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *