събота , 24 август 2019 г.
Начало / Бизнес / Стартира третото проучване за потребностите на работодателите и бизнеса от кадри в област Перник

Стартира третото проучване за потребностите на работодателите и бизнеса от кадри в област Перник

сн. Getty Images/Guliver
сн. Getty Images/Guliver
Областните администрации в страната, съвместно с Агенцията по заетостта и социалните партньори, провеждат проучване за потребностите на работодателите от работна сила. То се осъществява на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие.
„Третото по ред анкетиране сред работодателите и бизнеса от област Перник отново ще отрази директното им мнение и предпочитания за търсените от тях професии, специалисти, работници. Процедурата преминава с попълването на онлайн формуляр на страницата на „Агенция по заетостта“, данните от който ще послужат при определяне на приоритетите на областната и националната политика в сферата на образованието, обучението и насърчаване на заетостта, което ще бъде от полза за всички участници в трудовия пазар. Резултатите са основание за реална представа какъв е темпът на развитие на потенциала на работната сила.”, заяви областният управител Ирена Соколова.
Проучването се провежда ежегодно по два пъти в годината и обхваща всички сектори на икономиката, различни по статут и големина предприятия с териториално разпределение във всички области в страната.
Анкетите за работодателите от извадката и за доброволно участващите фирми и организации могат да се попълват до 22 март 2019 г.
Линк към формуляра: http://survey.az.government.bg/index.php/535847

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *