понеделник , 14 октомври 2019 г.
Начало / Бизнес / Стартира ремонтът на улица „Софийско шосе” в Перник

Стартира ремонтът на улица „Софийско шосе” в Перник

img_6607
Със символична първа копка днес бе даден старт на ремонта на улица „Софийско шосе”. Обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на община  Перник за 2019 година и е на стойност 650 000 лева с ДДС.
„Започващият ремонт ще промени облика на улица „Софийско шосе”. Надявам се, че той ще приключи в срок и перничани да останат доволни от работата на строителите”, каза временно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева.
Строителството ще бъде извършвано на седем етапа. Ще бъде подменен старият амортизиран водопровод с нов/ф 110/, ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на улицата и подмяна на бордюрите там, където е необходимо.
img_8190
Докато текат ремонтните дейности, ще има временна организация на движението, като част от пътникопотока ще бъде пренасочван по обиколни маршрути .
Улица „Софийско шосе” е една от най- натоварените в Перник, тя е входно-пътна артерия към централната градска част. Трафикът по нея е голям, а през последните 30-40 години, улицата само е кърпена без да е правен основен ремонт”, каза зам.- кметът по строителството Владислав Караилиев.
Изпълнител на ремонта е консорциум, в който участват три фирми – „Хидрострой”, „Асфалтинг” и „АБС Инженеринг”, а срокът в който обектът трябва да бъде завършен по договор е 105 дни, т.е. финалът е през януари 2020 г.
received_407472196566652

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *