неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Бизнес / Стартира обществената поръчка за изграждането на пътната връзка „Марина бара“

Стартира обществената поръчка за изграждането на пътната връзка „Марина бара“

%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b0%d1%80%d0%b0
Стартира обществената поръчка за изграждането на пътна връзка „Марина бара“. Добрата новина дойде от сайта на Агенция пътна инфраструктура, която обяви обществена поръчка за изпълнител на строителството на отклонението от републиканския път I-6 София – Радомир, обявиха от Община Перник. В близко време хиляди перничани и гости на града ще могат много бързо и удобно да стигат до центъра и “тапите” в пиковите часове значително ще се стопят.
„Това е един от най-важните проектиза Перник  и ние много работихме той да се случи. Отбивката е чакана от хилядите наши съграждани, всекидневно пътуващи вече 20 години. С новата придобивка те ще скъсят времето за пътуване до София и ще могат да се прибират по-скоро при семействата в края на работния ден. Проектът за пътния възел е на стойност 894 000 лева с ДДС“, уточни кметът Вяра Церовска и допълни, че финансирането е изцяло от бюджета на държавата.
Градоначалникът коментира, че с изпълнението на пътната връзка една от една от целите му ще бъде постигната. „Според данните от трафик камерите ежедневно между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което ни задължи да направим всичко възможно за намаляване напрежението на входовете на града“, посочи Церовска.
Кметът на общината отчете още, че строителните дейности на новото кръгово кръстовище в квартал „Изток“ вървят в график. Обектът е на стойност над 1.8 млн. лева с ДДС и освен пътната част, включва изграждането на водопровод по ул. „Юрий Гагарин“ с дължина 271 м, битов и дъждовен канал, както и монтирането на ново улично LED осветление с изграждане на нова тръбна мрежа и нови шахти.
С изграждането на новото кръстовище ще бъде разтоварен автомобилният трафик и подобрена безопасността на движението както на моторните превозни средства, така и на пешеходците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *