вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Общество / Стартира кампанията за местните данъци и такси, началото е с 5% отстъпка

Стартира кампанията за местните данъци и такси, началото е с 5% отстъпка

obshtina-pernik

Стартира кампанията за местните данъци и такси за 2017-та година в община Перник. Началото е обявено по-рано, за да се избегнат струпванията на хора, които бързат да погасят целия налог с отстъпка.

Всеки перничанин, който от утре реши да плати данъка си върху недвижими имоти, превозни средства  и такса битови отпадъци, ще ползва отстъпка в размер на 5 % от дължимата сума.

Задълженията към общинската хазна може да се внасят в брой на касите на дирекция „Местни данъци и такси“, чрез пощенски запис или с паричен превод.

Намалението с 5 % е чувствително, когато се касае за фирми или граждани, които имат повече от един недвижим имот.

След 1 март за улеснение на хората ще има изнесени приемни в Изток и Църква, а в селата – мобилни екипи на местната данъчна администрация. Дотогава жителите на тези населени места могат да платят в данъчната дирекция в Перник.

През 2016-та събираемостта бе добра, каза директорът на „Местни данъци и такси“ Ивета Боянова. Съвестните данъкоплатци са 60%, но през тази година администрацията си пожелава още повече хора да осъзнаят важността на това свое задължение.

Вече има перничани, които са платили данъците си за 2017-та. Ивета Боянова отново напомни, че надвнесените през 2016-та суми ще бъдат приспаднати от налозите за тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *