понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Политика / Станислав Владимиров: Пресата върху Елена Йончева вероятно е заради разкритията й за водещи политици и за онова, което предстои да разкрие

Станислав Владимиров: Пресата върху Елена Йончева вероятно е заради разкритията й за водещи политици и за онова, което предстои да разкрие

BSP Pernik

Вероятната причина за пресата върху Елена Йончева са журналистическите й разкрития за ключови политици, както и предстоящо нейно предаване за огромни корупционни схеми по върховете на властта. Това обяви на пресконференция народният представител от „БСП за България“ Станислав Владимиров, който говори за четвъртото заседание на 49-я конгрес на столетницата. И добави, че Йончева е най-смелият политик в най-новата ни история. 4 г. след фалита на КТБ, тя се оказа единственият виновен за това, въпреки че се знаят политиците, които допринесоха за фалита, каза депутатът.

Социалистите застават изцяло в подкрепа на Елена Йончева, посочи областният председател на БСП Валентин Петков.

Конгресът даде старт на подготовката за предстоящите избори, обяви Станислав Владимиров.  И добави, че форумът е маркирал в програмата „Визия за България“ ключови проблеми и предизвикателства.

Martin Mariov-BSP

Като най-съществен той открои проблема с решаването на демографската катастрофа. При  50 000 родени деца, смъртността се движи между 107 000 и 110 000 души всяка година. С други думи изчезва по един голям областен град, посочи депутатът. Затова в програмата си БСП предвижда финансова помощ за млади семейства при отглеждането на малки деца.

Промяната на икономическия модел е друг голям проблем, който социалистите поставят на дневен ред. В сравнение с Румъния, България изостава и по икономически темпове , и по ръст на минималната работна заплата, каза Владимиров. Разликата е, че странатта ни е с най-голямата бюрокрация и с най-много /1500/ лицензии и разрешителни, което е огромна пречка пред бизнеса.

Тотален е спадът на преките инвестиции – само за последния месец 3 големи компании си тръгнаха от България, каза депутатът. И допълни, че държавата трябва да бъде партньор на инвеститорите, а не само регулатор.

Като ключов момент Станислав Владимиров открои здравеопазването. БСП за първи път предлага коренна промяна в тази сфера, като държи да отпадне търговският принцип в здравните заведения, които в момента са търговски дружества. Докато пазарът е водещ, в здравеопазването ще има проблеми, въпреки че е генериран голям финансов ресурс в здравната каса, твърдят социалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *