неделя , 18 ноември 2018 г.
Начало / Политика / Станислав Владимиров: България и Сърбия са обединени от историята и общото си бъдеще

Станислав Владимиров: България и Сърбия са обединени от историята и общото си бъдеще


41564808_381775015692414_1539784069544411136_n

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ и председател на парламентарната група за приятелство със Сърбия Станислав Владимиров бе част от парламентарната делегация на срещата между президента Румен Радев и председателя на сръбския парламент Мая Гойкович.

По време на срещата държавният глава даде висока оценка на работата между България и Сърбия в различни сфери и изрази надежда диалогът да бъде продължен и задълбочен на различни нива, за да напредва двустранното сътрудничество в областите от общ интерес. Президентът Радев приветства задълбочаващото се сътрудничество между парламентите на двете държави и активната размяна на посещения на високо и най-високо равнище през последните години, които укрепват приятелските отношения. „Признателен съм за поетия ангажимент от президента Вучич към Българското национално малцинство в Сърбия по време на срещата ни в Белград през юни т.г. както по отношение на образованието, така и за икономическото развитие на района, за увеличената финансова помощ за медиите, които излъчват съдържание на български език“, подчерта Румен Радев. Държавният глава добави, че изпълнението на тези ангажименти ще укрепи доверието на гражданите в способността на двете държави заедно да постигнат напредък по този въпрос.

След срещата народният представител Станислав Владимиров каза, че България и Сърбия са обединени от редица фактори – историята, близостта на културите и езиците си, но преди всичко – от своето общо бъдеще и стремежа Сърбия и Западните Балкани да вървят към европейкото бъдеще. Той добави, че активният политически диалог между България и Сърбия носи успехи в търговията и туризма, допринася и за близостта между хората. Владимиров каза още, че срещите между парламентарните групи за приятелство са плодотворни, а диалога с посланика на Сърбия в страната ни е на добро ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *