четвъртък , 27 юни 2019 г.
Начало / Жълтини / Станимир Гъмов скатавал казармата 10 години

Станимир Гъмов скатавал казармата 10 години

сн. ezine.bg
сн. ezine.bg

Станимир Гъмов е сред най-яростните противници на военния министър Красимир Каракачанов, който – мине, не мине време – отваря дума за връщането на задължителната казарма. Навремето дипломираният кукловод правил какви ли не еквилибристики, само и само да скатае службата и в крайна сметка успял да прецака военните.

Проектът на закона за доброволната военна служба вече е готов и през есента ще бъде подложен на обществено обсъждане. Според текстовете желаещите да се включат в армията трябва да са на възраст максимум до 30 години. Голямата цел и мечта на министър Каракачанов е след приемането на този закон да се премине и към наборната военна служба.
Готвените промени в закона няма да засегнат Гъмов, тъй като преди девет години той е прескочил границата от предвиждания максимум за войник. Но спомените за това как бил преследван от наборните комисии и до днес му навяват неприятни емоции.

Роденият в Стара Загора кукловод се оказва и факир, тъй като в продължение на 10 години неизвестно как успявал да се измъква от лапите на досадните военни, които искали да го вкарат в казармата. „Не крия, че не съм ходил в казарма и я мразя. До 30 години ме търсиха. Пращаха ми периодично повиквателни, но аз не се явявах на комисиите. През ХХІ век да караш някакви хора да се въоръжават, да тичат и да копаят – за мен това е идиотщина“, настроен е срещу готвените промени за военната служба актьорът./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *