сряда , 17 октомври 2018 г.
Начало / Общество / Сръбски ТИР провисна над моста в Трънско, пожарникари извадиха шофьора на косъм от смъртта /обновевна/

Сръбски ТИР провисна над моста в Трънско, пожарникари извадиха шофьора на косъм от смъртта /обновевна/

 

сн. zapernik.com
сн. zapernik.com

ТИР със сръбска регистрация провисна от моста при трънското село Секирица, на разклонението за село Врабча преди град Трън. Пожарникари спасиха шофьора от сигурна смърт. Инцидентът е станал около 22.30 часа снощи в местността Секирица. ТИР-ът е сръбска гондола, която се връщала към Сърбия празна, пише zapadno.com. В момента движението е възстановено.

Сръбският шофьор който е висял почти час между живота и смъртта над пропаст, дълбока 10-.15 метра, е спасен. Успешната акция е извършена от пожарни екипи от Трън и от Перник.  Към 0:20 часа днес водачът на автомобила е изваден невредим. Мъжът е бил изключително уплашен от 50-минутното висене в кабината над пропастта. Наложило се е да бъде спряно електричеството на целия град Трън, докато върви операцията по спасяването. Движението на автомобили също е било спряно.

Сръбският шофьор е бил настанен през нощта в специална стая в пожарната в град Трън. В момента вървят проверки за алкохол и други инспекции.

Към мястото на инцидента е отпътувал голям кран, за да издърпа надвисналия от моста камион. Сутринта областният управител на Перник Ирена Соколова  е била на място, за да се види лично със спасения шофьор.

На мястото, където беше провисналият ТИР са поставени сигнализационни знаци. Водачите на автомобили да се движат с повишено внимание в района на моста при местността „Секирица“, предупреждават от полицията.

пропаст ТИР Трънско

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *