сряда , 10 октомври 2018 г.
Начало / Общество / Спор за отоплението в Профилакториума. Съветници триха сол на главата на управителя на болницата за непочтително поведение

Спор за отоплението в Профилакториума. Съветници триха сол на главата на управителя на болницата за непочтително поведение

д-р Венцислав Чунов
д-р Венцислав Чунов

Спор за отоплението на Профилакториума се разрази на последната редовна сесия на Общинския съвет в Перник. Ябълка на раздора стана отново монтираният през 2015 г. нов котел на пелети, за който ОбС разреши на предишното ръководство на болницата да изтегли заем от 150 000 лв. и който няколко години поред стои неизползван в болницата като „паметник на пернишката инженерна гениалност“, по думите на управителя д-р Венцислав Чунов.

Ръководителят на здравното заведение д-р Чунов предлага да се отопляват два етажа от болницата с проточни котли от каскаден тип. Три такива котела ще струват по 6 000 лв. В момента се плаща неустойка от 3 000 лв. всеки месец, припомни той. И подчерта: Никой от общинските съветници, с изключение на председателя Иво Савов, не се интересува от Профилакториума, който е уникална сграда.

На тези думи скочиха като ужилени Ралица Андреева от БСП и Милан Миланов от „Патриотично обединение“. Андреева буквално се накара на д-р Чунов като на сгрешил първокласник, че държи неприятен тон на съветниците и че поведението му е непочтително.

„Всеки нов управител като че ли е хванал свети Петър за пардесюто и си мисли, че от него започва всичко“, подкрепи колегата си Милан Миланов. Той пък захапа д-р Чунов за това че преди време са хвърлени 200 000 лв. на вятъра за нов котел, а сега иска да се дават още пари за други котли.

Милан Миланов
Милан Миланов

Иво Савов обясни, че котелът-паметник е нов, но не са правени 72-часови проби, тъй като парната инсталация е слаба и няма да издържи на мощността на котела.

Д-р Незабравка Андреева защити д-р Чунов с думите: Д-р Чунов е лекар, но е управител. Не бъдете толкова обидчиви, бе!, обърна се тя към колегите си.

Самият Чунов смята, че новият котел няма никакъв шанс да заработи за този отоплителен сезон. Единствената алтернатива е да се сложи котел на газ, твърди той. Ако сте принципал, който милее за Профилакториума, трябва да ме подкрепите, заяви управителят пред Общинския съвет.

Кметът Вяра Церовска, която даде изчерпателен отговор за историята по закупуването и монтирането на котела на пелети, като I-ви етап от проект за енергоспестяващи мерки, също смята, че трябва да се работи с това, което е налице. Според нея, системата трябва да заработи.

Пълно безхаберие е, че не сме продължили и II-рия етап от проекта, тюхка се Милан Миланов. Няма отворени възможности за 100% финансиране, бе отговорът на кмета.

 

 

Следваща Първата дама смени тоалетите на „Долче и Габана“ с модели шити в Русе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *