понеделник , 24 септември 2018 г.
Начало / Спорт / Спортни събития съпътстват Деня на Перник, 19 октомври

Спортни събития съпътстват Деня на Перник, 19 октомври

sport - voleibol - basketbol
И тази година празникът на Перник ще бъде съпътстван с множество турнири, посветени на празника на града. За тази цел календарът на Община Перник е богат на спортни изяви. Те ще започнат на 13
октомври с традиционния турнир по шах за незрящи хора, който всяка година се провежда на общинската база в Рударци.
На 14 октомври пък ще бъде традиционният турнир по баскетбол за деца от 10 до 12 години. В него ще се участват и отбори от съседни градове. Новото, което ще включва спортното събитие тази година, е открит урок за учителите по баскетбол в начален курс . Той ще се проведе в спортната зала „Кракра“.
Всички участници и гости на детския турнир по баскетбол ще получат специални подаръци. Същият ден празникът ще завърши с мач на мъжкия отбор по баскетбол „Миньор 2015“, който ще излезе на терена с баскетболен клуб “Политехника София“.
На 20 октомври пък ще бъде откритият турнир по борба за Купата „Иво Ангелов“, който се организира за втора поредна година. Финалът ще бъде поставен на 28 октомври, когато ще бъде турнирът по джудо за Купата на кмета. Тази година той е с международен характер в него ще участват отбори от Гърция, Македония и Сърбия.
По повод празника на Перник вече се проведе и 17-то издание за купата „Борис Гюдеров“ по волейбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *