вторник , 19 юни 2018 г.
Начало / Политика / Социалният министър Бисер Петков прие поканата на Станислав Владимиров да посетят заедно „Стомана“

Социалният министър Бисер Петков прие поканата на Станислав Владимиров да посетят заедно „Стомана“

 

stanislav-vladimirov-ns

„Господин министър, надявам с в най-скоро време да дойдете в Перник, за да посетим заедно „Стомана” и да се убедите, че инвестициите, направени в посока безопасни и здравословни условия на труд, са недостатъчни“. Това заяви народният представител  Станислав Владимиров от парламентарната трибуна, обръщайки се към социалния министър Бисер Петков.

В отговора към депутата, министър Петков изброи направените от  Инспекцията по труда проверки и констатираните нарушения в “Стомана Индъстри“ в Перник, но не даде убедителен отговор защо и до днес  в предприятието извънредният труд, който по закон нямат право да упражняват работниците, е маскиран под формата на “целева награда”. С мълчание беше подминат и фактът, че работниците са много по-малко от необходимото, а същевременно два месеца чакат да бъдат назначени хора, които са одобрени за назначаване.

На въпроса на Владимиров, колко са извършените проверки в това рисково предприятие за последните четири години, стана ясно, че те са едва 16, а констатираните нарушения – 79. Станислав Владимиров изрази и съмнение доколко ефективни и адекватни мерки са взети от страна на Инспекцията по труда в Перник.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *