петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Общество / Собственикът на обрания магазин в Мошино: Ще гоним крадеца до дупка

Собственикът на обрания магазин в Мошино: Ще гоним крадеца до дупка

vaoragen-obir-moshino

Мъжът беше въоръжен, аз не знам дали ще стреля. Дадох му веднага парите.

Това разказва млада жена, станала жертва на обир от страна на мъж с пистолет в денонощен магазин в Перник. Това станало в сряда, около 30 минути след полунощ. Охранителната камера, поставена над касата, е успяла да заснеме извършването на престъплението. След като взима парите, мъжът се връща и пръска момичето със спрей, разказва NOVA.

Девойката, била на смяна, и заплашена от крадеца, получила и критики, че много бързо предала парите. Това споделя самата тя и обяснява, че е действала адекватно.

„Когато мъжът отвори вратата, видях, че е с маска и натиснах паник бутона. Той влезе и ми каза „Давай парите”. Влезе с оръжие, аз му дадох парите от касата. След като това той си тръгна, но се върна и ме напръска с лютив спрей, но не успя да ме напръска в лицето”, разказа Мария Ценова.

„Той тръгна към мен с оръжие и аз не бях сигурна дали ще стреля или няма да стреля”, сподели тя. Мария работи в магазина само от месец и половина, но е твърдо решена да не напуска.

Собственикът на магазина Ивайло Йорданов вече разпространил в социалните мрежи кадрите от охранителната камера. Засега обаче извършителят не е задържан. Взел е около 800 лв.

„Ще го посъветвам да се предаде, защото ще го гоним до дупка. Най-добрият вариант за мен е сам да се предаде”, заяви собственикът на магазина.

Вече има предположения за крадеца – за местни хора. По думите на собственика или трябва всеки да има право да носи оръжие, или да се вземат мерки. И допълни, че крадецът трябва да бъде хванат, за да може хората да работят спокойно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *