вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Жълтини / Снахата на Тато милионерка в Америка

Снахата на Тато милионерка в Америка

marusya-mirchevska

Бившата снаха на Тодор Живков Маруся Мирчевска, която от почти 35 години живее в Щатите и вече носи фамилията Морган, тъне в лукс, разкриват наши емигранти зад Океана. Първата съпруга на Владимир Живков била омъжена за богаташ и се движела в кръговете на хайлайфа в Лос Анджелис, Калифорния, където притежавала страхотна къща.

От краткотрайния си брак с Владко Живков тя е майка на син, носещ имената на бившия Първи. Тодор Живков-младши обаче се срамувал от потеклото си и в Америка се представял като Тед Влад Живков. Той е сред малцината късметлии в световен мащаб, станали милионери благодарение на игра на покер. Тед не се е виждал с баща си Владимир от 5-годишна възраст, а двете му деца изобщо не подозирали за съществуването на българския си дядо.

За охолния си живот майка му Маруся разчитала и на него, и на половинката си. Все пак обаче държала да се знае, че тя не спирала да работи над собствените си творчески проекти. Маруся има две висши образования – кинорежисура и история на изкуството. Работила е с Милош Форман и Серджо Леоне и лично се познавала с Арнолд Шварценегер, Андрей Кончаловски, Карло Лицани. След пристигането си в САЩ започнала работа в галерия, за да се издържа. Междувременно завършила курс по актьорско майсторство и после станала преподавателка по кинорежисура в университета на Южна Калифорния.

Освен това тя е и поетеса с две книги зад гърба си. В последно време се занимавала с късометражни филми и често присъствала на бляскави ВИП партита. В България не се била връщала от години и научавала от далечни познати какво е състоянието на бившия ѝ мъж Владимир. Докато тя се къпе в лукс, той крета с 420 лева пенсия. От известно време насам здравето му било влошено, почти не излизал от наследствената си къща в „Бояна“, а втората му съпруга Валя се превърнала в негова болногледачка. Маруся обаче не проявявала състрадание, защото не можела да забрави болезнените мъчения, на които Живкови я подложили.

С Владимир тя се запознала за пръв път в кафене до английската гимназия в София. Близки до семейството твърдят, че той взел решение да се ожени за най-хубавото момиче, което е виждал, още в мига, когато я зърнал за пръв път. Вдигнали сватба през 1979 г., но 3 години след пищното тържество последвал развод и тя усетила обратната страна на медала. Маруся разкрива, че през 1984 г. по нареждане „отгоре“ я отвлекли пред хотел „Плиска“ и я държали под ключ един месец, защото можела да отведе сина си в чужбина.

Отнели ѝ родителските права на закрит процес и така тя заминала сама за Москва да учи кинорежисура. За пръв път си дошла в България след 10 ноември 1989 г. и си върнала сина по съдебен ред, след като 5 години не му била виждала очите. „Всичките ми опити да го видя се проваляха, следваха арести, заплахи и окончателно изгонване от страната“, твърди Маруся години по-късно. Сега единственият човек от фамилията, за когото си спомняла с добро, била Людмила Живкова, която нарича своя „духовна учителка и втора майка“./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *