понеделник , 18 февруари 2019 г.
Начало / Извън Перник / Смяната на пенсионен фонд вече може да става и онлайн

Смяната на пенсионен фонд вече може да става и онлайн

сн. seook.com.br
сн. seook.com.br

Над 3.5 млн. осигурени лица в България имат възможността сами и изцяло онлайн да сменят пенсионния си фонд. Пилотната услуга се предоставя от „ПОД-Бъдеще“ АД, благодарение на стартиращата високотехнологична българска компания Евротръст Технолоджис АД.

Услугата вече е достъпна на сайта на „ПОД-Бъдеще“ Интеграцията с революционното мобилно приложение Евротръст позволява генерираното заявление и договор да се подписват и изпращат към пенсионното дружество изцяло онлайн. Процедурата отнема само няколко минути.

Чрез регистрация в мобилното приложение на Евротръст се генерира електронен подпис, който веднага може да се използва и в платформата на ПОД „Бъдеще“, а методът отговаря на всички юридически изисквания за електронно подписване на документи.

За сравнение – досега смяната на пенсионен фонд винаги се е осъществявала чрез подписване на хартиено заявление в три екземпляра, като подписът задължително се полага в присъствието на нотариус.

През март 2017 г. „ПОД-Бъдеще“ пусна първото и единствено засега в сектора мобилно приложение, чрез което над 200 000 нейни клиенти могат да проверяват по всяко време своите натрупани спестявания за втора пенсия и да следят дали работодателите им превеждат регулярно дължимите осигуровки.

През следващите месеци компанията планира да разшири обхвата на предлаганите дигитални продукти. Клиентите на пенсионното дружество ще имат възможност да кореспондират с него и да получават пълно обслужване изцяло през неговото мобилно приложение.

Източник: economic.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *