събота , 24 август 2019 г.
Начало / Криминални / Служителка в пощенска станция с наложено наказание за присвояване на чужди пари и документно престъпление

Служителка в пощенска станция с наложено наказание за присвояване на чужди пари и документно престъпление

сн. Нова тв
сн. Нова тв

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районната прокуратура в Перник и защитата на В.А., обвинена за присвояване на чужди пари и за документни престъпление. В периода от 01.03.2017 г. – 28.04.2017 г. подсъдимата, в качеството си на длъжностно лице – служител в пощенска станция и пощенски раздавач в село Р., област Перник, присвоила чужди парични средства. Общият им размер възлиза на 5700,60 лева, представляващи собственост на „Български пощи“ ЕАД.

Тя съставила 38 официални документа – дневни отчети „Касова книга“, в които удостоверила неверни обстоятелства относно размера на касовата наличност. В графи „Наличност от предходния ден“ (начално салдо) и „Наличност в края на деня“ (крайно салдо) били посочени неотговарящи на действителността суми.

Подсъдимата В.А. се е признала за виновна за извършените от нея престъпления и се е съгласила да й бъде наложено едно общо наказание „Пробация“, включваща следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител за срок от 18 месеца. До приключване на съдебното следствие присвоените парични средства са били върнати от нея.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *