сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Бизнес / След разговор на депутатите от БСП с шефа на АПИ: Свързват индустриалната зона на Мошино с път I-6

След разговор на депутатите от БСП с шефа на АПИ: Свързват индустриалната зона на Мошино с път I-6

Депутатите Любомир Бонев и Станислав Владимиров
Депутатите Любомир Бонев и Станислав Владимиров

Народните представители от БСП Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев и шефът на Областното пътно управление /ОПУ/ в Перник инж. Румен Сачански се срещнаха с председателя на Управителния съвет на Агенцията „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ инж. Дончо Атанасов. Срещата бе поискана от пътната агенция заради активността на народните представители в парламента, свързана с пътната инфраструктура. Изграждането на пътна връзка, която ще свързва индустриалната зона при кв. Мошино с  международния път  I-6, бе основният обсъждан въпрос. Според народните представители така зоната ще стане по-привлекателна за инвеститорите, оттам ще минават тежкотоварните камиони и по този начин трафикът през града ще се облекчи.

Търсят се средства за изграждането на отсечката, която ще свързва международния път I-6 с града при местността „Кървавото“.

Бе поставен и въпросът с довършването на ремонта на пътя София-Перник през Владая, който бе сред основните приоритети в предизборната кампания на левицата в област Перник. Инж. Атанасов, обясни, че още напролет ще продължи ремонтирането на отсечката в пернишката й част, като ще бъдат поставени светофари с реверсивно движение в трилентовата му част. Всички, обаче оцениха риска и останаха на мнение, че българите нямаме култура за този тип движение и това ще доведе до предпоставки за ПТП.

Пред инж. Атанасов отново бе поставен и проблемът за моста  на външноградската магистрала бившия клон „Мир“ и той обясни, че скоро ще започне обследването, а след това и ремонтът на съоръжението.

Други проблеми, които народните представители поставиха пред АПИ бяха свързани със състоянието на  пътя Извор – Земен, отсечката Трън -Стрезимировци, разширяването на  моста в местността  „Секирица“ в община Трън, който е част от международния път I-6, свлачището при Мещица – където ще започнат геологически проучвания, тъй като такива досега не са правени .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *