вторник , 19 юни 2018 г.
Начало / Извън Перник / Слави Трифонов заговори за революция

Слави Трифонов заговори за революция

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

„Депутатите в народното Събрание суспендираха българската конституция. В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си“. Това пише водещият Слави Трифонов в позиция, изпратена до медиите. Припомняме, че вчера депутатите отхвърлиха внесените от ГЕРБ промени в Изборния кодекс, които предвиждаха преминаване към мажоритарно гласуване в 2 тура. Идеята бе заимствана от проведения през 2016 г. референдум, организиран от Трифонов и неговия екип.

„В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция – няма значение. Ние също ще изминем този път“, пише още той в позицията си.

Водещият обаче обещава: „Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение.“

„И понеже наистина всичко зависи от българския народ, все казвам, че той е суверенът по конституция, в крайна сметка наистина е така. Не защото аз го казвам. А защото е така. В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър.

Затова ще завърша с две поговорки. „Каквото повикало – такова се обадило.“ И: „На зла круша – зъл прът“, завършва писмото си Трифонов.

Източник:Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *