Начало / Спорт / СКХГ „Виктория“ – Перник е само на 3 години, но уверено жъне победи

СКХГ „Виктория“ – Перник е само на 3 години, но уверено жъне победи

p1650967

Спортният клуб по художествена гимнастика „Виктория“ в Перник е само на 3 години, но стремително се катери по стълбицата на успеха и  жъне победа след победа. 100-те момичета на възраст от 4 до 12 години тренират с огромно желание и това неизменно дава своя отпечатък върху представянето им на състезания. С което пък малките грации разнасят славата на Перник в цялата страна и извън нея.

p1650969

Треньорите Виктория Велинова и Албена Паунова не крият удовлетворението и гордостта си от постиженията на своите възпитаници. Не спестяват и факта, че за да се върви към върха са нужни много усилия, воля, труд и любов. Родителите на децата са първите им помощници, защото се оказва, че пътят на художествената гимнастика в Перник е трънлив. Майките и татковците са и най-запалените фенове на СКХГ „Виктория“ и се щастливи от факта, че след тренировка децата им излизат от залата със светнали лица.

Треньорите Виктория Велинова и Албена Паунова
Треньорите Виктория Велинова и Албена Паунова

Тренировките се провеждат четири пъти в седмицата по 2 часа, което е крайно недостатъчно, защото за изграждането на една гимнастичка са нужни всекидневни тренировки по 5 часа. За жалост такава възможност няма и правим чудеса, каза Виктория Велинова.

 

Срещаме се във физкултурния салон на IX Обединено училище „Темелко Ненков“, където се провеждат тренировките на грациите. Но само до днес. Защото утре го напускат и отиват в салона на V СОУ „П.Р. Славейков“. За трудностите, които съпътстват спортния клуб „Виктория“ – в утрешната статия.

 

Колко са медалите на гимнастичките? Треньорът Виктория Велинова не може да посочи точния им брой, защото са много.

p1650974

В двете минали състезания, „Нюанс“,провело се на 24 май и международното „Даймънд“ – на 25 и 26 май ,гимнастичките ни отново се представиха блестящо, разказа тя. В „Нюанс“ 6-годишната Магделена Топалова завоюва златен медал и се качи на първото място, Екатерина Георгиева /6 г./ се класира на III-то място, ансамбълът на родените през 2010 г. стана втори, а ансамбълът с обръчи – трети.

В „Даймънд“ момичетата от ансамбловото съчетание с обръчи стъпиха на почетното III-то място, ансамбълът 2007 г. с бухалки също се класира трети. При индивидуалните състезателки Сияна Борисова, която игра съчетание с топка за първи път, стана златна медалистка; Беатрис Петрова без уред се класира на III място, а на топка и в общото класиране  застана на  V-то място; Никола Ангелова, която е на II-ро място в общото класиране, стана втора на топка и пета без уред.

p1650956

Изключително доволни сме, защото децата показаха голям възход, особено индивидуалните състезателки. При ансамблите има още какво да се желае, но ще направим необходимите корекции, така че на Държавното първенство да бъдем на ниво, каза Виктория Велинова.

 

Ново предизвикателство чака талантливите грации от Перник. Държавното първенство по художествена гимнастика в Стара Загора започва на 7 юни. На следващия ден, 8 юни, ще се състезават ансамблите с родените през 2008 г. /девойки младша възраст/, а на 9 юни с топки ще играят девойки младша възраст до 10 г.

 

Въпреки трудностите, които клубът бори ежедневно, СКХГ „Виктория“ ще организира международно състезание по художествена гимнастика в Перник. Засега имат обещание, че Община Перник ще ги подпомогне със закупуването на медали и грамоти и от клуба са изключително благодарни. Очакват се над 200 участнички от Кипър, Гърция и България. Това ще бъде изключителна реклама и за Перник и за спорта в нашия град, сподели треньорът Виктория Велинова.

p1650973 p1650959 p1650957 p1650955 p1650954 p1650953 p1650980 p1650970 p1650974 p1650971 p1650975 p1650978

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *