понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Бизнес / Скоро Община Перник обявява зоните за търговия по време на Маскарадния фестивал

Скоро Община Перник обявява зоните за търговия по време на Маскарадния фестивал

Kashti- surva - targoviya

Община Перник в момента изработва схемата за разполагане на търговските маси по време на най-мащабното събитие за града – Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва 2019“, информира  зам.-кметът Денислав Захариев. След одобрението й от главния архитект, ще бъде пуснато съобщение със сроковете, в които търговци от цяла България ще могат да подадат своите заявления за кандидатстване.

„Схемата ще повтаря миналогодишните такива, защото са успешни и търговците са доволни, успяват да реализират своята продукция. Цените са съгласно действащата Наредба, приета от Общинския съвет – 7,48 лв.  на кв. метър е цената на търговската площ за централната градска част за Перник. Петната варират от 2 до 30 кв.метра за скарите, където перничани и гостите на града ще могат да изпият по чаша вино и да опитат хубава скара по време на маскарада в Сурвакарското село.

denislav-zahariev

Отдел „Търговия и контрол“ съвместно с Общинския инспекторат правят всичко необходимо по организацията и спазването на обществения ред по време на фестивала, който тази година е от 25 до 27 януари.

Захариев уточни, че тази година Сурвакарското село ще бъде базирано на две места. Едното ще е на самия площад, където ще бъдат разположени 5-те къщички, които Община Перник изработи.  Другото място ще е срещу Двореца на културата, където отново ще се предлагат вкусни гозби и деликатеси.

„Досега винаги сме успявали да се справим с  броя места, надявам се и тази година всичко да бъде нормално“, посочи Захариев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *