четвъртък , 20 юни 2019 г.
Начало / Извън Перник / Симеонов: С ВМРО на евроизборите – неосъществимо, с „Атака“ – невъзможно

Симеонов: С ВМРО на евроизборите – неосъществимо, с „Атака“ – невъзможно

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент. Това съобщи председателят на партията Валери Симеонов. Той допълни, че коалиция с ВМРО би била естествена, но неосъществима.

„В същото време коалиция с партия „Атака“ е невъзможна заради съществените разминавания във външната политика. Така че, НФСБ се явява на избори самостоятелно, като ще предложи най-добрите си представители за сформиране на листа за ЕП“, заяви Валери Симеонов. „Коалиционните ни партньори отдавна заявиха самостоятелно участие или участие в други коалиции, каза той. Единият коалиционен партньор още през декември заяви, че ще участва в евроизборите в коалиция „Патриоти плюс“ с Николай Бареков с амбиции да постигнат три-четири места в Европейския парламент. Другият коалиционен партньор през януари са издигнали свой кандидат, учредили са предизборен щаб, изложили са билбордове.“

„В момента все още структурите на партията предлагат своите номинации, а в началото на април листата ще бъде готова“, допълни Симеонов.

Лидерът на НФСБ заяви, че заявката на БСП за предсрочни парламентарни избори след евровота е опит за подмяна на демократичното устройство на държавата и да спечелят властта без избори. „Няма да стане, слабички са“, посочи Симеонов.

Валери Симеонов
Валери Симеонов                                                                                             Източник: БГНЕС

Преди това лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов пък заяви, че все още смята, че партиите от коалицията „Обединени патриоти“ трябва да се явят заедно на евроизборите и е притеснен от разединението за вота.

„До днес моята теза винаги е била, че „Обединени патриоти“ трябва да се явят заедно в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама евродепутати, това го показва социологията“, посочи Каракачанов. „Ако утре бъда преизбран за председател на ВМРО, това ще продължи да бъде моята теза, че ние трябва да се явяваме заедно“, заяви той.

Каракачанов припомни, че е предложил алтернативен вариант, след като има няколко издигнати кандидатури за водач на листа, да се направят вътрешнопартийни избори. По думите му спокойно могат да се организират такива в рамките на седмица.

„Ако се явим ВМРО плюс една от другите партии, това означава, че сме разбили коалицията“, коментира Каракачанов в отговор на въпрос.

„При този вариант е по-добре всяка партия да се яви отделно, за да няма утре съмнения кой колко тежи“, смята той. От наша страна мога да гарантирам, че ще има

добър тон и честна игра по отношение на нашите колеги, каза лидерът на ВМРО. Продължавам да смятам, че не виждам къде е проблемът да се намери необходимото желание за общо явяване, каза той./vesti.bg

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов                                                        Източник: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *