събота , 24 август 2019 г.
Начало / Извън Перник / Симеонов остава, почти се извини: Не съм звяр, виждам, че са болни!

Симеонов остава, почти се извини: Не съм звяр, виждам, че са болни!

valeri-simeonov

Вицепремиерът Валери Симеонов няма да подава оставка. Това решиха „Обеднените патриоти“ на спешен коалиционен съвет свикан заради изказването му за „кресливи жени“ с „уж болни деца“. На него обаче присъстваха само двама от тримата лидери във формацията – самият Симеонов и лидерът на НФСБ Красимир Каракачанов. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който поиска оставката на вицепремиера, не се появи на срещата.

Мотивите за днешното решение са, че ако Симеонов беше подал оставка – на власт можело да дойдат БСП, ДПС или формацията на Веселин Марешки – „Воля“.

„Само представяйки си, че това означава БСП и ДПС да се върнат на власт – за мен това не е решение. Второ – ако изгоним НФСБ от правителството, трябва да се разчита на Марешки. За мен това не е алтернатива. Тогава и ние ще си идем“, коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов. 

На днешния коалиционен съвет „надълго и нашироко“ Симеонов обяснил, че не е искал да обижда майките. След това разясни и пред медиите – думите му били не към децата, а към майките им. В част от обяснението си избра да говори за себе си в трето лице:

 „В тоя текст упрекът не е към децата. Валери Симеонов не е изрод. Валери Симеонов има инвалид в дома си. Той има очи на главата си и видимо се вижда, че част от децата имат физически недъзи. Те са с деформирани крайници. Нима някой от вас допуска, че съм такъв изрод, ненормалник, човекомразец, че ще кажа, че тези деца се преструват. Съвсем не е това смисълът. Още веднъж ви моля прочетете внимателно какво съм казал. Аз казвам от аспекта, че майките ги представят за болни деца, а ги държат и на дъжд, и на студ по време на протестите“.

Досега не влизал в „обеснителен режим“, защото според него това е губеща тактика. Упрекна и медиите, че не бил разбран правилно.

И Каракачанов, и Симеонов бяха категорични, че „Обединените патриоти“ още са коалиция. Лидерът на НФСБ обаче не бил сигурен как ще гласуват „Атака“, а след това добави: „Не съм сигурен и как ще гласува „Воля“, не съм сигурен и как ще гласува ДПС“.

Красимир Каракачанов продължи обясненията си за това какво е искал да каже Симеонов и пред bTV. Той посочи, че не е съгласен с изказванията на коалиционния му партньор, но думите му не били разбрани правилно от обществото.

„Аз ги разбирам, даже не им се сърдя, че излизат да протестират“, заяви Каракачанов.

„Аз разбирам жените, които се чувстват обидени, но много политически формации се опитват да яхнат този протест, за да свалят управляващите на всяка цена. От първия ден там има депутати от БСП. Аз няма да му поискам оставката, защото си давам сметка какво следва. Аз да сваля правителството, който съм бил винаги против управлението на ДПС, да ги върна на власт или да заменим Валери Симеонов с Марешки“, допълни той.

Той отново подчерта, че в последните 5-6 месеца постоянно обяснява какво е искал да каже Симеонов или Сидеров. По думите му в тези вътрешни разпри се губи време, вместо да се решават проблеми в държавата.

Източник: offnews.bg

Снимка: dnes.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *