петък , 16 ноември 2018 г.
Начало / Общество / Свлачище затвори пътя на входа на Трън

Свлачище затвори пътя на входа на Трън

svlachishte-tran
Свлачище затвори пътя на входа на град Трън. Земните маси се раздвижиха днес следобед. активизираното свлачище засегна лявата страна на път II-63 между 44 и 47 км  по посока Трън, съобщи областният управител Ирена Соколова.
Губернаторът уточнява, че в късните часове на следобеда движението на тежкотоварните автомобили през този пътен участък е спряно, а към момента е преустановено цялото движение. „На практика това е основната пътна артерия, свързваща област Перник с града. В момента се използва един обиколен маршрут през селата Велиново и Глоговица, който също не е безпроблемен, но при всички случаи дава алтернатива.
Това, което правят екипите в момента, е да дренират терена. Засега не вали дъжд и се надяваме да може да свършим работата по укрепването, защото утре рано ще започне насипването на едър камък и скална маса, която да уплътни земните маси. При добри метеорологични условия вдругиден ще има имаме възможност и за асфалтиране на пропуканите участъци“, обясни още Ирена Соколова.
По данни на кмета на община Трън Цветослава Цветкова, Общината разполага с фракции, скална маса и обезпечава насипните дейности.
Областният управител е в постоянна връзка с кмета, както и с  директора на Областното пътно управление и екипите на “Гражданска защита”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *