четвъртък , 18 април 2019 г.
Начало / Криминални / Свидетел: Заплашваха ме, за да натопя Пуйката

Свидетел: Заплашваха ме, за да натопя Пуйката

Валентин Кирилов - Пуйката
Валентин Кирилов – Пуйката

Полицаи от Перник искаха да подпиша документи, които уличават Валентин Кирилов като пестъпник. Единият ме заплаши, че ще прати барети вкъщи да ме пребият. Друг ми предложи финансови стимули – първоначално 500 лв., за да подпиша нещо, което вече е написано от друг. Това разказа в спецсъда Мартин Пашев, пише 24 часа.  Той бе разритан като свидетел по делото срещу Валентин Кирилив, известен като Пуйката и Красимир Йорданов за опит за обир на трезор в Кърджали през януари 2013 г. Първоначално по случая имаше още двама обвиняеми, но те сключиха споразумение с прокуратурата.

При нападанеието в Кърджали, маскирани връзват двама охранители, ангажирани с видеонаблюдението. Разбити са касети в трезора, но пари не са взети. Полицаи залавят един от групата след преследване, а в близките месеци – и останалите.

Пуйката е задържан през май 2013 г., но отрича да е замесен. Според Пашев между 2005-та и 2010 г. той бил в Испания.

„Беше на почивка в Аликанте. Ходил съм му на гости. Сестра му го издържаше. Тук е безработен“, каза Пашев. Твърди, че бил викан след „всяка случка с престъпление“, например кражба в Перник, за да го натискат да натопи Пуйката. Друг свидетел пък твърди, че получил оферта с есемес, ако говори срещу Пуйката.

Източник: 24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *