понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Спорт / Ръководството на щатския „Миньор“ се срещна с консула в Чикаго

Ръководството на щатския „Миньор“ се срещна с консула в Чикаго

minyor-chikago-1

Екипът на консулството в Чикаго посрещна ръководството на местния футболен отбор „Миньор“. Срещата беше част от подготовката за желаното побратимяване на Перник с някои от предградията на Чикаго, населени с българи, съобщи създателят на „Миньор“ Чикаго Николай Василев. Той и треньорът на отбора Емил Миланов обсъдиха различни стратегии за евентуалното побратимяване на Перник с целия екип на консулството начело с Генералния консул Иван Анчев, консула Людмила Иванова – Тасева и търговското аташе Теодора Ботева. Като основна точка в преговорите за обвързването между двата града те дискутираха идеята да бъде предоставено футболно игрище за „Миньор“ Чикаго. Освен за официални мачове и тренировки, то ще бъде ползвано и за развитието на детско-юношеска школа.

minyor-chikago-2

Треньорът Емил Миланов представи на Генералния консул желаните предградия и съответните терени, които са най-удобни за българите в Чикаго. Обсъдени бяха варианти с игрища, близки до българските училища, както и изолирани терени, далече от живущите в съответните райони.

Освен мачове и тренировки за всички български отбори, там ще могат да се провеждат български събори, пикници, концерти и други събития. Генералният консул Иван Анчев пое отговорност през ноември да направи срещи с кметовете на посочените предградия Елк Гроув и Шилер Парк. На тях, освен представители на „Миньор“, ще бъдат поканени и общественици от Олимпийския клуб „Васил Левски“, „Българо-Американската асоциация за културно-наследство“, център „Магура“, директори на съответните училища по места, представители от другите български футболни отбори и др.

minyor-chikago-3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *