събота , 23 март 2019 г.
Начало / Извън Перник / Руски журналист, писал за „тайната армия“ на Москва в Сирия, починал след падане от 5-ия етаж

Руски журналист, писал за „тайната армия“ на Москва в Сирия, починал след падане от 5-ия етаж

Снимка: el.ru БНР
Снимка: el.ru БНР

Руски журналист, писал за „тайната армия“ на Москва в Сирия, почина след падане от балкона от дома си на 5-ия етаж. Следователи обявиха днес, че не смятат смъртта му за съмнителна, съобщава Франс прес, цитирана от БНР..

Максим Бородин паднал в четвъртък от апартамента си в Екатеринбург – голям град в района на планината Урал, и почина в болница в неделя.

Той работеше за новинарския сайт „Новий ден“ и неотдавна писа за смъртта на наемници от т.нар. „Група Вагнер“ – частна армия, използвана от Москва в Сирия.

„Няма основания за започване на разследване“, съобщили от местния филиал на Следствения комитет пред ТАСС. „Разгледани са няколко версии, включително за нещастен инцидент, като няма признаци за извършено престъпление“, добавили от руското ФБР.

Руски медии цитират полицията, че вратата на апартамента била заключена отвътре.

В отговор на запитване от АФП, от местния филиал на Следствения комитет заявили, че няма да коментират инцидента пред чужди медии, добавя Националното радио.

Но представителят за свободата на медиите в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Арлем Дезир заяви, че смъртта на Бородин предизвиква „сериозно безпокойство“. „Призовавам властите за бързо и щателно разследване“, написа той днес в Туитър, добавя БНР./sega.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *