събота , 24 август 2019 г.
Начало / Общество / Румяна Гьорева се отказва от частната детска градина и дарява средствата за ремонта на Община Перник

Румяна Гьорева се отказва от частната детска градина и дарява средствата за ремонта на Община Перник

Румяна Гьорева /на микрофона/
Румяна Гьорева /на микрофона/

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Румяна Гьорева, която взе под наем половината от ОДГ „Пролет“ за частна детска градина,  се отказва от договора с Община Перник. Средствата, похарчени за ремонта на помещенията, тя дарява безвъзмездно в полза на Общината и детското заведение. Това се казва в отворено писмо, което Гьорева изпрати до медиите. Поводът бе разразилият се скандал около частната детска градина, която ще съжителства с половината общинска градина и репортажът на бТВ във вторник сутринта по темата.

Родителите на децата от общинската детска градина са гневни заради фрапиращата разлика между двете половини на сградата. Тази за неосъществената частна детска градина е ремонтирана и освежена. Общинската част обаче е неугледна, с дървена дограма, която никога не е подменяна и с рушаща се мазилка. Майките съзряха в този акт липса на морал и дискриминация.

 

Ето и писмото-отговор до медиите на Румяна Гьорева:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ

от Румяна Тодорова Гьорева

По повод днешния репортаж в сутрешния блок на БТВ, който касае решение на Общински съвет – Перник, за отдаване на част от сграда на частна детска градина и възникналото обществено напрежение, искам да направя следните пояснения:

Смятах, че дългогодишният ми опит като преподавател и експерт в Регионалния инспекторат по образование, ми позволява да поема отговорността и да създам условия и атмосфера за възпитание и занимания на децата на Перник. Затова и участвах в процедурата, която предвиждаше да се реновира от години пустеещата част от сградата на детска градина номер 10 и в тези помещения да се възпитават 24 деца.

След възникналото напрежение и след спекулациите, които последваха, бих искала да заявя: Отказвам се от договора с община Перник и дарявам безвъзмездно в полза на общината и детската градина средствата, вложени в ремонта на сградата.

Като човек с достойнство, който дълбоко уважава политическата сила, която подкрепя, не бих си позволила с това мое действие да уронвам престижа й. Декларирам, че незабавно започвам действия по искане за прекратяване на договора и оформянето на документите за дарение.

С уважение

Румяна Гьорева,

Общински съветник от ГЕРБ- Перник

8 август 2017 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *