неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Политика / Румен Петков: Референдумът в Македония е личен провал на шефа на НАТО

Румен Петков: Референдумът в Македония е личен провал на шефа на НАТО

p1660907

Референдумът в Македония е личен провал на шефа на НАТО, обяви в Перник лидерът на АБВ Румен Петков. И допълни, че интервенцията върху гражданите на Македония е дала обратен ефект. Изводът: Евроатлантическият стремеж най-малкото е поохладнял или персоните, които се опитват да го артикулират, са неподходящи. Широко известно е, че ЕС има най-високо платените пияници в света – за Жан Клод Юнкер няма никакво съмнение, посочи Румен Петков, според когото това отблъсква. Очевидно е, че това е личен провал и на шефа на НАТО, твърди той. Когато човек, който олицетворява върха на тази институция, претърпи такъв тежък личен провал, би трябвало да се замисли дали му е там мястото, смята лидерът на АБВ.

Той смята, че по този начин формулиран въпросът и така проведена кампанията, ЕС и НАТО съучастват за създаване на излишно напрежение в Македония – между християни и мюсюлмани и между македонци и албанци.

От АБВ предупредихме преди повече от година , че демонстрацията на всеядност от страна на НАТО е ЕС е грешка. Двойните стандарти са цинизъм, каза Петков, припомняйки Косово и Украйна.

АБВ настоява Македония да бъде поканена за членство в ЕС с името Република Македония, подчерта той.- Всичко останало са химии и изнасилване. Ако искат да покажат гръбнак и лице, българските институции трябва да инициират в съответните формати в ЕС и НАТО дебат за продължаване пътя на Македония към ЕС, твърди лидерът на АБВ.

Ще търсим убедени европейци в следващия Европарламент и ще настояваме за премахване на двойните стандарти, за намиране на решения, които не представляват посегателство върху националната идентичност на която и да е държава и които очертават бъдеще, а не са битка за миналото, посочи още Петков.

Като казвам, че ще водим битка срещу двойните стандарти, от АБВ предупреждавахме преди 4 г., че политиките на правителствата на Станишев и  Борисов са неадекватни от гледна точка на нефинализиране на процеса на изграждане на газов коридор през България, заяви той. И добави: В резултат, ще купуваме руски газ от Турция.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *