понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Политика / Румен Петков : Вземането на политически решения при чисто технологични проблеми водят до катастрофални последици

Румен Петков : Вземането на политически решения при чисто технологични проблеми водят до катастрофални последици

rumen-petkov

Вземането на политически решения при чисто технологични проблеми, водят до катастрофални последици. Това заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков при откриването на третия енергиен форум, организиран от АБВ, под наслов „Енергетика, икономика, сигурност- актуални измерения“. Като конкретен пример на събития в тази посока, които и в момента влияят върху енергийната сигурност, бит и икономика, той посочи продажбата на ТЕЦ „Марица Изток 1“ и ТЕЦ „Марица Изток 3“ при условия, представляващи пряко посегателство върху българския бит и икономика. Петков коментира, че държавата ни на практика „удря“ държавната ТЕЦ „Марица Изток 2“ – най-големият производител и един от стълбовете на енергийната ни сигурност, за сметка на солидни суми, които се насочват към ТЕЦ „Марица Изток 1“ и ТЕЦ „Марица Изток 3“.

„Вместо днес да имаме 3-ти и 4-ти работещи блокове в Козлодуй и работеща мощност в АЕЦ „Белене“, продължаваме да сме разколебани кога, как и с кого. Наслушахме се на заклинания за изграждането на пряк газопровод и пряка доставка на газ от Русия“, посочи поредни примери председателят на АБВ. „Грозни спекулации се извършиха с АЕЦ „Белене“, за евентуален 7-и блок в Козлодуй. Интересът от пряка доставка на газ за Европа през България е общ. Трябва да положим всички усилия той да бъде реализиран. Изграждането на новата мощност в АЕЦ „Белене“ за получаване на достъпни цени и екологично чиста ел. енергия е заинтересованост за региона като цяло. Това прави отговорностите и предизвикателствата пред България още по-големи”, посочи Румен Петков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *