четвъртък , 18 октомври 2018 г.
Начало / Политика / Родолюбиво движение „Иван Вазов“ е учредено в Перник

Родолюбиво движение „Иван Вазов“ е учредено в Перник

ivan-vazov

Нова неправителствена организация бе учредена в Перник. Това е областната структура на Родолюбиво движение „Иван Вазов”, насърчаваща патриотизма, родолюбието и традиционните български ценности. В националното движение участват изтъкнати общественици, учени, анализатори, както и популярни български журналисти и дейци на културата, които са обединени от разбирането, че българщината се намира в опасност.

За координатор на организацията в Перник бе определен младият Мартин Лаков, компютърен специалист в голяма западна компания, който е известен в Перник като организатор на протестите срещу АКТА (Търговско споразумение за борба с фалшифицирането), което европейските институции се видяха принудени да оттеглят под силния граждански натиск. Нужни са спешни действия за запазване на българския дух, възпитание в родолюбие и борба с информационно-психологическата война, която се води срещу страната, твърди Лаков.

Специално за учредителното събитие  в Перник пристигнаха председателят на сдружението – изтъкнатият международен анализатор Боян Чуков, както и политологът доц. Валентин Вацев и главният редактор на сайта „Поглед.инфо” Румен Петков. Тримата участваха в дискусия на тема “България в променящия се свят”, в рамките на която разясниха пред перничани някои от сериозните рискове за националната сигурност, за които не се говори достатъчно в публичното пространство. Според тях са налице сериозни опити за силово налагане на чужд за България светоглед и един изкривен морал, който подкопава самите основи на българската държавност. Едно от решенията на този проблем е обединяване на патриотично настроените българи в автентични граждански организации, които не са спонсорирани отвън.

В дискусията оживено се включиха млади перничани, представители на различни местни сдружения и общественици от Перник. Членове на организацията могат да бъдат всички пълнолетни български граждани без разлика от тяхната политическа принадлежност, които споделят ценностите на родолюбието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *