Начало / Общество / Ремонтират покрива на физкултурния салон на Седмото, здравната служба в Батановци като във филма „Туин пийкс“

Ремонтират покрива на физкултурния салон на Седмото, здравната служба в Батановци като във филма „Туин пийкс“

Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска
Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска

16 620 лв. ще струва ремонтът на покрива на физкултурния салон на VІІ-мо ОУ „Георги Сава Раковски”, съобщи кметът Вяра Церовска в отговор на питане от общинския съветник Милан Миланов по време на редовно заседание на Общинския съвет. Средствата са предвидени в капиталовите разходи след направена корекция в поименния списък за  в общинския бюджет с решение № 252 на ОбС от 20.09. 2016 г. Предвижда се направа на хидроизолация на покривната конструкция.

Изготвена е план-сметката за строително-ремонтните дейности, а от 9 ноември 2016 г. ремонтът е възложен на пернишката фирма „Хидроизолтпласт” ЕООД съгласно сключен договор, уточни кметът.

Заради течащия покрив, Районната здравна инспекция /РЗИ/затвори  физкултурния салон в началото на новата учебна година и близо 400-те деца от учебното заведение нямаше къде да провеждат часовете по  физическо.

Сградите на здравната служба в град Батановци и читалището в с.  Драгичево пък ще бъдат ремонтирани със средства, отпуснати от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване, посочи още кметът Вяра Церовска. Двете сгради пострадаха при земетресението през  2012 г. Отговорът на кмета за двете сгради бе предизвикан от съветника от БСП Кирил Леонов. Здравната служба в Батановци е в отчайващо състояние, посочи той. Сградата изглежда така, сякаш е част от мистериозния сериал „Туин Пийкс“, твърди социалистът.

Церовска уточни, че е проведена обществена поръчка за ремонт на двете сгради и тази седмица предстои да бъде сключен договор с фирмата-изпълнител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *