вторник , 25 юни 2019 г.
Начало / Спорт / Рекорден брой медали за децата-волейболисти на Перник

Рекорден брой медали за децата-волейболисти на Перник

 

voleibol-deca-5

В детско-юношеската школа към ВСК ”Миньор” са сформирани 10 отбора в различни възрастови групи. От тях 7 отбора  достигнаха до последната фаза на финалните турнири на Държавното първенство /първите 8 в страната/, което е абсолютен рекорд за подрастващите групи във волейболната люлка – Перник.Това е най-добрият показан резултат от малките пернишки волейболисти засега.

От тези 7 финалисти, 5 финала минаха доста напрегнато -организационно, финансово и всякак, но  децата дадоха всичко от себе си и заслужено обраха медалите, сподели президентът на ВСК ”Миньор” Петър Първанов.

Много натоварени бяха малките волейболисти, но доказаха за пореден път, че останалите отбори трябва да се съобразяват с школата на ВСК ”Миньор”. Предстоят още два финала. Във Варна ще играят момичетата, а момчетата-кадети – в Добрич.

voleibol-deca-1

”Силни са двата пернишки отбора и тръгват за победа и златни медали. Конкуренцията е изключително голяма в тези възрастови групи, но аз съм оптимист и вярвам, че децата още веднъж ще покажат уменията си и ще защитят волейболната чест на Перник”, убеден е президентът на ВСК ”Миньор” Петър Първанов. Той подчерта и големите финансови перипетии, пред които са изправени от ръководството на клуба, за да осигурят прилични  условия, както на детско-юношеската школа, така и на мъжкия отбор на ВСК ”Миньор”.

voleibol-deca-9

Неимоверни са моите усилия, за да запазя волейбола в Перник, но засега отклика сред хората и фирмите с финансови възможности, за да не кажа по-груба дума, е нулев, не можа да скрие огорчението си президентът на клуба –Петър Първанов.Той благодари на членовете на УС и лично на областния управител на област Перник Ирена Соколова, на почетния президент на клуба Георги Първанов, на спортно –техническия екип и на спонсорите за съпричастността, подкрепата и за усилията ВСК ”Миньор” да бъде на националната сцена на спорта в България.

voleibol-deca-6

„Днес организираме тържество за момичетата до 11 г. и момчетата до 12 г., които спечелиха златни медали в Държавните първенства по волейбол. Заради пропуск на БФВ не можаха на място да наградят подобаващо отборите, поради техни си организационни неуредици, затова официално награждаваме волейболистите точно днес, когато пристигнаха медалите и купите от столицата”, поясни техническият директор Асен Асенов.

voleibol-deca-7

Купите и медалите на победителите връчиха областният управител на област Перник Ирена Соколова и президентът на ВСК ”Миньор” Петър Първанов. Те пожелаха на подрастващото поколение пернишки волейболисти бъдещи успехи, а на ВСК ”Миньор” – просперитет в Суперлигата.

 

На официалното награждаване днес, освен областният управител Ирена Соколова и президента на ВСК ”Миньор” Петър Първанов, присъстваха треньорите, родителите на малките волейболисти и малкото на брой спонсори. И като на всяко тържество днес децата се почерпиха заслужено  с вкусни торти.

voleibol-deca-8 voleibol-deca-4 voleibol-deca-6 voleibol-deca-11 voleibol-deca-13 voleibol-deca-3 voleibol-deca-2 voleibol-deca-10 voleibol-deca-12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *