неделя , 16 декември 2018 г.
Начало / Бизнес / Резултатите от проверката в Топлофикация – Перник ще бъдат оповестени в петък

Резултатите от проверката в Топлофикация – Перник ще бъдат оповестени в петък

TEC - proverka

Резултатите от проверката на Топлофикация-Перник АД ще бъдат оповестени на 9-ти  март, петък, съобщиха от Министерството на енергетиката.

След разпореждане на министър Теменужка Петкова, екип на енергийното министерство проверява техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти в Топлофикация-Перник АД във връзка със  зачестилите аварии и прекъсване на подаването на топлинна енергия. Към момента топлоподаването към абонатите е възстановено и дружеството работи в нормални експлоатационни параметри. Проверката на МЕ включва изпълнение на задължението за набиране и съхраняване на резервите от горива,  както и прилагането на реда и необходимите техническите условия за топлоснабдяване.

В началото на проверката заместник – министър Красимир Първанов обяви, че сметките на абонатите на Топлофикация Перник ще бъдат коригирани, като периодът, в който топлоподаването е било прекъснато, няма да бъде фактуриран.

След констатиране на нередностите, контролните органи ще направят предписания за предприемане на последващи действия от страна на Топлофикация-Перник АД за тяхното изпълнение, с цел гарантиране сигурността на топлоподаването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *