четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Общество / Районната прокуратура в Перник отваря вратите си за граждани на 12 май

Районната прокуратура в Перник отваря вратите си за граждани на 12 май

sad-sadebna-palata

Районната прокуратура в Перник отваря врати за граждани, желаещи да се запознаят с функциите на институцията и с работата на прокурорите и съдебните й служители. Денят на отворените врати ще се проведе на 12 май 2017 г. от 9.30 часа.

Инициативата се провежда всяка година в Районната прокуратура, за да се популяризира дейността й и да се повиши общественото доверие в съдебната система.

В 10:00 ч., в зала № 10, етаж 5 в Съдебната палата ще има мултимедийна презентация на тема „Правата на детето“ за ученици от 4 клас от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ и дискусия между децата с прокурорите.

В 11:00 ч., в зала № 10, етаж 5 започва награждаването на победителите в конкурсите за:
• есе на тема „Прокуратурата – блюстител на законността“ за ученици от 8-ми до 12- ти клас на средните училища на територията на област Перник;
• рисунка – илюстрация на тема „Прокуратурата – моята вяра в справедливостта и доброто“ за ученици от 1-ви до 7-ми клас на началните и основните училища на територията на област Перник.

Победителите ще бъдат предварително обявени на 8 май 2017 г. на интернет страницата на Районната прокуратура – гр. Перник.

В 11:30 ч. е срещата на Административния ръководител – Районния прокурор на Районната прокуратура, с граждани и журналисти в зала № 10, етаж 5 в Съдебната палата.

В 14:00 ч. започва срещата с ученици от 10-ти и 11-ти клас, които ще се запознаят с дейността и функциите на Районната прокуратура. Те ще проведат дискусия с прокурори в зала № 10, етаж 5.

През целия ден на 3-тия етаж в Съдебната палата гражданите ще могат да посетят специално подредена за Деня на отворените врати изложба от рисунките, представени от участниците в конкурса за рисунка – илюстрация на тема „Прокуратурата – моята вяра в справедливостта доброто“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *