събота , 24 август 2019 г.
Начало / Култура и образование / Разработват областна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците

Разработват областна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците

img_2628

Разработват областна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците. Работата по документа е инициирана от областния управител д-р Александър Александров и е съгласно Закона за предучилищното и училищно образование..

В тази връзка бе проведена въвеждаща среща, председателствана от главния секретар в обастната администрация Цветана Пиралкова. Присъстваха представители на шестте общини, Регионалното управление на образованието /досега РИО/, Регионалната здравна инспекция, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, както и представител на Общински съвет – Перник, в лицето на Румяна Гьорева.

Областната администрация предложи на работната група примерна структурна рамка на стратегическия документ, въз основа на която институциите ще разработят своите анализи по общини. Анализите на общините пък следва да бъдат разгледани и в съответните общински съвети.

Идентифицираните достижения, тенденции и проблеми ще намерят място в областния стратегически документ, който съгласно закона, ще набележи перспективите за развитието, предизвикателствата, стратегическите цели и необходимите действия в областта на подкрепата за личностното развитие на децата и учениците в област Перник.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *