сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Криминални / Радомирец, причинил смъртта на минаваща зад автомобила му жена, предаден на съд

Радомирец, причинил смъртта на минаваща зад автомобила му жена, предаден на съд

temida

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.Г. за извършено от него престъпление при управление на моторно превозно средство, довело до смърт на жена – по чл. 343а, ал. 1, б. „б“, вр. чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от столичната Апелативна прокуратура.

Около 9:30 ч. на 30.01.2015 г., в гр. Радомир, Г.Г. бил зад волана на лек автомобил „Фиат Дукато“. Пред жилищен блок, на асфалтиран път в междублоковото пространство, той нарушил Правилата за движение по пътищата. Преди да започне маневрата назад, обвиняемият Г.Г. не се убедил, че пътят зад колата му е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението. Той не наблюдавал непрекъснато пътя зад управляваното от него превозно средство. В резултат на действията си, водачът причинил политравма на преминаващата зад автомобила му жена, довела до остра кръвозагуба и сърдечно-съдова недостатъчност, от които последвала смъртта на пострадалата.

След извършването на деянието, обвиняемият Г.Г. направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на жената – позвънил на „Спешна помощ“ и в полицията, повдигнал с крик МПС, за да освободи пострадалата, дарил кръв и организирал кръводаряване от свои приятели, а също така предоставил парични средства на близките на жената за лечението й.

Предстои насрочване на делото от съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *