Начало / Политика / Равнопоставен, широк ляв фронт в политиката искат от АБВ

Равнопоставен, широк ляв фронт в политиката искат от АБВ

abv

„Драмата на левицата е в това, че е разединена. Историческите факти говорят, че когато това е така, тя губи не само изборите, но и част от електората си. Включително и в европейските страни – там, където левите партии нямат ясна позиция, мишкуват и правят компромиси с дясно ориентирани формации, не просперират. Нашите леви сили са различни от тези на другите европейски страни. Те имат различни от нашите проблеми. Например, ПП АБВ се подкрепя от интелектуалци, представители на свободни професии, представители на умствения труд, хора с висока квалификация и образование. Въпросът е какво ние можем да им дадем“. Това каза на заседание на Националния съвет на ПП АБВ лидерът на партията Константин Проданов.

Нещото, което ще сработи, според него, е един широк, равнопоставен кръг от ляво ориентирани партии, обществени организации, равнопоставен формат за идейни визии и алтернативни политики. БСП не трябва да се изживява като монополист в лявото политическо пространство, каза още лидерът на ПП АБВ. ”Трябва да бъдем градивни и да предлагаме алтернативни решения на всяко ниво”, убеден е  Проданов.

По-късно той говори за това, че в медиите се насажда мнение, че в страната ни всичко е наред. Факт е, че под повърхността нещата са много по-различни. Има революционни наченки, естествени протести наред с конюктурните и те говорят за промяна в мисленето на хората. Все повече те виждат и правят разлика между илюзорната и реалната обстановка.

parvanov-abv-2

Според Проданов в страната се раздухват несъществуващи въпроси, а съществените неща като това какво ще се случи с ядрената ни енергетика дългосрочно не се коментира, включително и от БСП, които иницираха референдума за Белене.

Румен Петков – член на ИБ на ПП АБВ заяви, че в обществото се натрупва сериозно напрежение, което се засилва и заради нестабилността на системите за сигурност в България. „Има една обстановка на несигурност, серия протести и то в ключови системи за сигурността, като започнем от служителите в МВР и  стигнем до служителите, ангажирани със съдебната охрана. Това са все проблеми, които показват липса на държава. „Не можеш в продължение на месеци да обясняваш как във всяко село ще поставиш полицай и накрая, разбирайки, че си лъгал съвършено съзнателно обществото, да кажеш: „Не бе, няма да е така, затова сега си наемайте частни служби за охрана“. Не може да се управлява държавата по този начин, категоричен бе в изказването си Румен Петков.

Той изрази становището си и по въпроса за  датите за провеждането на избори за Европарламента.Според него датата 25-ти май е неподходяща за българските граждани и настоява тя да бъде променена докато България е в центъра на европейското внимание.

Членовете на ИС на ПП АБВ се обединиха около тезата, че не само на национално, но и на местно ниво трябва да се говори по важни теми, които касаят обещството, но се избягват от другите политически формации. Това са малки битки, които акумулират големите, смятат от АБВ. Данъчната система, здравеопазването, изтичането на образовани кадри, опазването на околната среда и социалната политика са едни от темите, по които ще се участва във форуми, за да се избистрят идеите така,ч е да  съответстват на действителното положение в страната.

parvanov-abv-1

Участие в заседанието на ИС на АБВ взеха лидерът на пернишката областна структура на партията Петър Първанов, председателят на женската областна организация Илинка Никифорова и Александрина Костадинова.

Членовете на Националния съвет на ПП АБВ приеха доклада на лидера Константин Проданов за анализа и оценките за състоянието и действията на партията през 2017 година и одобриха  план, по който ще се работи през 2018 г. На следващо заседание на НС на ПП АБВ ще се дискутират конкретни предложения за изменения и допълнения в Устава на партията.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *