сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Бизнес / Работна група ще проучва потребностите на работодателите за работна сила в област Перник

Работна група ще проучва потребностите на работодателите за работна сила в област Перник

img_0891

Работна група ще проучва потребностите на работодателите за работна сила в област Перник. Това стана ясно на проведеното заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

Със Заповед на областния управител Ирена Соколова ще бъде сформирана работна група за провеждане на проучване на потребностите на работодателите от работна сила по реда на Закона за насърчаване на заетостта. Групата следва да организира, координира и проведе набирането на информация от работодателите в областта, като предостави и разпространи сред тях анкета за потребностите от работна сила. Обобщената информация ще бъде докладвана на губернатора на следващо заседание на комисията.

Друга важна точка от дневния ред на днешното заседание, председателствано от заместник областния управител инж. Васил Павлов,  беше обсъждането на обобщеното предложение за държавен план-прием в профилираните, професионалните гимназии и средните училища от област Перник за учебната 2018/2019 г.

Комисията прие единодушно предложението за държавен план-прием за следващата учебна година, изготвено от Регионалното управление на образованието в Перник. То предвижда разкриването на 30 паралелки с капацитет от 720 ученици в община Перник. За община Радомир – 6 паралелки с капацитет от 144 ученика. В общините Брезник, Земен и Трън по 1 паралелка с капацитет от 24 ученика.

img_5481

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *