вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Общество / Пътят до Дивотинския манастир е разширен и подравнен за храмовия празник

Пътят до Дивотинския манастир е разширен и подравнен за храмовия празник

23

Пътят до Дивотинския манастир вече е разширен и подравнен със съдействието на кметския екип на Община Перник и разрешението, и помощта на Югозападното държавно предприятие – Благоевград, в лицето на директора инж. Дамян Дамянов.

24
Горският път беше в изключително тежко състояние, той беше почти непроходим и достъпа до него беше труден. В това се увериха кметът Вяра Церовска и нейният заместник Владислав Караилиев, които отидоха на място. С изключително бързата им реакция пътят е проходим и във връзка с предстоящия храмов празник на Дивотинския манастир – 5 юни, който се посещава от стотици миряни за здраве, мир и благополучие.

15
Манастирът “Св. Троица” се намира край северните склонове на Люлин планина, на около 10-тина километра от село Дивотино. Той е основан през 10 век, а е възобновен през 1875 г. Обителта е закътана сред низката горичка и е напълно уединена. Манастирът е известен сред местните хора като Царски манастир, заради честите посещения от Цар Фердинанд по време на неговото управление.

Пътят преди разширяването и подравняването
Пътят преди разширяването и подравняването

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *