събота , 22 септември 2018 г.
Начало / Култура и образование / Пъстър детски кът и зеленчукова градина с реколта греят в детското заведение „Пролет“

Пъстър детски кът и зеленчукова градина с реколта греят в детското заведение „Пролет“

cof

Прекрасен детски кът и пъстра зеленчукова градина греят в двора на детското заведение „Пролет“ в  Перник. Красивите съоръжения са реализирани по програмата ПУДООС и днес бяха официално представени пред кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейния  заместник Севделина Ковачева.
oznor
С много песни, музика и танци малките палавници зарадваха гостите и родителите. Всички останаха впечатлени от звънкото детско изпълнение на песента „Перник“, под вещото ръководство на младия преподавател Виктор Томанов.
Талантът на децата впечатли и кмета Вяра Церовска, която пожела с това прекрасно изпълнение да започне и празникът на  Перник на 19 октомври.

cof

„Благодаря на директора на градината за това, което се случва тук. За усилията, които се полагат, за да бъдат активни децата  и да познават живота, да обичат природата и  да се грижат за нея. Благодаря и на родителите за подкрепата, която оказват“, сподели с вълнение кметът.

oznor

Малките палавници се похвалиха и с реколтата, която са изкарали от пъстрата градина и  подариха бурканче  с туршия на кмета.
„Голяма гордост за всички нас е зеленчуковата градина,  за която децата се грижеха и произведоха зеленчуци, билки и цветя. Те сами засадиха всяко семенце и стръкче и се грижеха за тях. Прибраха продукцията и я реализирахме във вид на туршии  и низи“, похвали се директорът на детското заведение Даниела Йорданова и допълни, че стойността на проекта е 4 600 лв.
cof

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *