сряда , 24 октомври 2018 г.
Начало / Култура и образование / Първо в кв. Изток грейнаха светлинките на коледната елха

Първо в кв. Изток грейнаха светлинките на коледната елха

elha-iztok-3

Светлините на коледната елха грейнаха в кметство Изток и поставиха началото на Коледно-новогодишните празници в Перник. По традиция в най-големия пернишки квартал се украсява голямо живо вечнозелено дръвче. Много детски усмивки озариха пристигането на любимия дядо Коледа, който приветства чакащите го с нетърпение малчугани. И имаше защо – Добрият старец извади от чувала си лакомства и почерпи всички деца с тях. Малките пък го поздравиха със звънки песни.

elha-iztok-6

„Коледа е времето, в което вярваме по-силно от всякога в нашите мечти. Символ на онова вълшебство, което озарява душите ни със светлина и изпълва сърцата ни с доброта. Украсяването на елхата е най-очакваният и свещен ритуал за всички християнски семейства. Щастлив съм, че имах възможността да споделя с вас този вълнуващ миг и да запалим заедно светлините на коледното дръвче в нашия общ дом-Квартал „Изток“, сподели с вълнение кметът на населеното място инж. Емил Костадинов. Той отправи пожелание никога не преставаме да вярваме в чудото на Рождеството и в светлото начало на всяка нова година.

emil-kostadinov-cerovska-elha-iztok

Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Перник д-р Вяра Церовска, придружавана от нейния екип. Тя поздрави събралите се граждани, като им пожела здраве и щастие, топлина, уют и хармония в семейното огнище и спокойни празнични дни.

elha-iztok-8 elha-iztok-7 elha-iztok-4 elha-iztok-2 elha-iztok-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *