сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Общество / Пълнят аварийно дупки по основните пътища в Перник

Пълнят аварийно дупки по основните пътища в Перник

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Започва аварийно пълнене дупки по основните пътища в Перник. За това вече има възлагателно писмо, съобщи на пресконференция кметът д-р Вяра Церовска. Работата стартира при хубаво време.

Заради лошото финансово състояние на Общината, ще бъдат кърпени само основните пътни артерии, по които активно се движи градският транспорт. В това число влиза и ул. „Благой Гебрев“ в кв. Изток.

Изготвя се списък за подсушаване на улици по кварталите и селата. С други думи, те ще бъдат насипани с трошен камък.

Много бих желала инфраструктурата ни да е в идеално състояние, но в плачевната финансова ситуация, в която се намираме, това засега не е възможно, заяви кметът Церовска. И както и друг път, сравни положението между Перник и Ямбол.  Ние искаме да изтеглим облигационен заем, за да си върнем борчовете, а Ямбол с кредит ще благоустроява, посочи тя.

Всеки ден Община Перник е длъжна да превежда по 20% на НАП от всяко разплащане, което прави, заради дълга от 3 млн.лв. от непогасени здравни осигуровки отпреди години, върху които 5 год., от 2009-та до до 2014-та, се е трупала убийствена лихва от 25%.

Очаква се финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС за ремонта на моста „Иван Вазов“, който плаче за обновяване. Проектът, който е финансиран с местни средства, е подаден пред Комисията, твърди кметът Церовска. И припомни, че със средства, отпуснати от Междуведомствената комисия са ремонтирани читалищата в кв. Бела вода и с. Драгичево, както и сградата на здравната служба в Батановци.

Има шанс конкретни улици да бъдат цялостно преасфалтирани ако се реализира проектът от големия воден цикъл, посочи още кметът. Община Перник и община Видин са най-напредналите общини в процеса по одобрение на проектите, обясни тя, базирайки се на твърдение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *