вторник , 20 август 2019 г.
Начало / Политика / Проф. Боян Дуранкев  от“ Коалиция за България“: Няма да гласувам „за“ Истанбулската конвенция, докато не се уеднакви с нашето законодателство

Проф. Боян Дуранкев  от“ Коалиция за България“: Няма да гласувам „за“ Истанбулската конвенция, докато не се уеднакви с нашето законодателство

Boyan Durankev-ABV

Трябва да се търси мир и по-добри взаимоотношения с Русия Китай и другите страни региона, тъй като имаме общи интереси. Това каза проф. Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България“ .

„ЕС със сигурност ще се разширява и ще постига много по-добра координация както от гледна точка на трудово, данъчно и финансово законодателство, така и в развитието на националните култури и особености. Тенденцията е двуполюсна и в следващия европейски парламент тя ще се задълбочи“, обясни той.

„Даже не съм сигурен, че понятието Европейски съюз ще остане вечно“, коментира Дуранкев и обърна внимание, че регионите се развиват крайно неравномерно. На въпрос дали е възможно създаване на Европейски съединени щати, Дуранкев посочи, че такива не може да има, но може да има по-добър и развит ЕС. Според него, вместо обща Европейска армия, трябва да има обща Европейска сигурност, което е различно.

„Аз съм „за“ постепенно хармонизиране на данъчното законодателство, а не за конкуренция между отделните страни. Тогава ще растат и доходите и ще има по-добри условия за инвестиция“, заяви проф. Дуранкев. По думите му Истанбулската конвенция е вече затворен въпрос в България, тъй като противоречи на Конституцията.

„Ще подкрепим с известна промяна Истанбулската конвенция. Ние имаме най-малко три закона, които регулират отношенията на семейството, жените и децата. Няма да гласувам „за“ Истанбулската конвенция, докато не се уеднакви с нашето законодателство“, обясни той позицията си. По въпроса за общата миграционна политика Боян Дуранкев коментира: „В момента бежанци към ЕС няма. Има най-вече икономически мигранти, които влизат през законните пунктове. Друго са икономическите мигранти, които незаконно минават българската граница, която е и европейска граница. Затова срещу тях трябва да има твърди мерки и спрямо миграционната политика ЕС трябва да преговори и предоговори Дъблинското споразумение, което е крайно несправедливо спрямо периферните страни като България, Гърция и Испания“. Според него по темата за пакета „Мобилност“ страната ни се е провалила в отношенията си с ЕС.

„Бихме подкрепили минимална европейска работна заплата и минимални европейски социални стандарти“, заяви Боян Дуранкев. По думите му приоритет на ЕС през следващите 5 години трябва да бъде решаването на социални проблеми. Той изтъкна, че „Коалиция за България“ е за догонващо социално развитие, включително здравеопазване и образование и взимане на добрите практики от по-развитите страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *