петък , 20 април 2018 г.
Начало / Общество / Профилакториумът остава без парно и идната зима?

Профилакториумът остава без парно и идната зима?

profilaktorium

Профилакториумът в Перник най-вероятно ще остане без парно и идната зима. Заради предстоящото съдебно дело и движението му в съдебните инстанции, не може да се даде положителен отговор на въпроса ще има ли развитие по проблема с парното в  Специализираната болница за долекуване и рехабилитация до следващия отоплителен сезон, заяви кметът Вяра Церовска  в отговор на питане от общинския съветник Милан Миланов.

Повод за въпроса му бе фактът, че на последната си сесия Общинският съвет разреши на лечебното заведение да изтегли кредит от 140 000 лв. Миланов припомни, че уж новият отоплителен котел, който така и не може да заработи, се превръща в паметник и попита ще се търси ли отговорност на фирмата-изпълнител, има ли заведени съдебни дела срещу нея и на каква фаза са. Оказа се, че котелът не може да бъде монтиран в сградата на Профилакториума, затова с общински пари бе направена къщичка за отоплителното съоръжение.

Фирмата, която е майсторила котела е „Ринок“ ЕООД и е представлявана от Николай Пашов. Община Перник търси правата си и се очаква се срещу компанията да бъде заведено дело от Окръжния съд, обясни кметът.

Общината сключва договор с „Ринок“  на 12 март 2015 г. по възлагане на обществена поръчка. Заради неизпълнение на договора е заведена искова молба на 9 август 2016 г. пред Районния съд, който образува гражданско дело. Община Перник иска реално изпълнение на договора и изплащане на неустойкоа в размер на 15 092 лв. Със съдебно определение, производството се прекратява и делото е изпратено по подсъдност на Окръжния съд, където е образувано търговско дело № 80/2016 г.

Тъй като спорът е търговски, се води двойна размяна на книжа. Отговорът на ответника по делото  е депозиран на 30 март 2017 г. като на 3 април 2017 г. е предоставен на Община Перник. В законовия срок, на 18 април общинската управа резюлира допълнителна искова молба, която служебно е изпратена на ответника на 1 юни 2017 г. Едва след получаването й и след представяне на допълнителен отговор в 14-дневен срок, делото ще бъде насрочено за съдебно заседание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *