неделя , 20 октомври 2019 г.
Начало / Общество / Профилакториумът в Перник с оздравителен план за погасяване на борча към НАП

Профилакториумът в Перник с оздравителен план за погасяване на борча към НАП

profilaktorium
Да бъде изготвен оздравителен план за погасяване на задълженията на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник към НАП, реши Общинският съвет на извънредна сесия днес. Разплащанията ще се извършват единствено с постъпления от Здравната каса, които не бива да надхвърлят 15 000 лв.

Над 450 000 лв. е общият борч на болницата към НАП. Сметките й са запорирани и заради дългове на стойност 80 000 лв. за ток и вода. Според управителя на здравното заведение д-р Венцислав Чунов задълженията могат сравнително бързо да бъдат погасени, ако се използва по-рационално капацитетът на здравното заведение.

В края на миналата седмица стана известно, че НАП е обявил на търг бившия профилакториум. След намеса на здравния министър, наддаването временно беше спряно, за да се изясни собствеността на сградата, която е публична общинска.

Болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник е бивш профилакториум, строен от мината в подножието на местната планина Голо бърдо. Той е с разгъната застроена площ 10 000 кв.м и над 40 дка двор. Здравното заведение е отворило врати през 1959г. като база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация в столичния квартал „Овча купел“. Сега тук се лекуват болни от инсулт, инфаркт, посттравматични състояния и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *