събота , 20 октомври 2018 г.
Начало / Общество / Промени в областната транспортна схема за Брезнишко

Промени в областната транспортна схема за Брезнишко

img_4876

Областната комисия по транспорт одобри промени в Областната транспортна схема. На заседанието, председателствано от губернатора Ирена Соколова, беше обсъдено отпадането на 6 курса на различни автобусни линии от Областната транспортна схема и промяна в маршрутните разписания на други два.

Предложението за промените е направено от община Брезник и е мотивирано от становище на специално назначена комисия, установила липса на пътници или нисък процент пътниковместимост в посочените курсове.

Най-големи дебати в комисията предизвика искането за закриване на курсовете от с. Ноевци до Автогара /АГ/ Перник изпълняван в 4:30 и обратно в 22:30. Причината е, че те се изпълняват с 1% пътниковместимост. Разглеждането на предложението беше отложено за следващо заседание до взимането на взаимноизгодно решение между община Брезник и община Перник и докато не бъде осигурен алтернативен начин на придвижване на работещите, които ползват линията.

„Целта на днешното заседание е да вземем решения за оптимизиране на транспортния график, като бъдат обсъдени всички икономически и социални детайли. Необходимо е да вземем предвид социалната функция на посочените курсове, данните, които общинската транспортна комисия на Брезник посочва, както и миграцията на работещите и учениците от общините към областния град и да предприемем рентабилни действия“, каза Соколова.

Комисията прие отпадането на следните курсове – в 8:00 часа от АГ Перник и обратно 9:20 от с. Бегуновци; в 19:15 по линията АГ Перник-Батановци-АГ Брезник  и този в 7:15 часа от АГ Перник до АГ Брезник.

Решение беше взето и за изпълнението на курса в 14:20 по автобусната линия АГ-Банище- Долна Секирна, който ще се изпълнява целогодишно в работни дни до с. Ноевци.

Промени настъпват и в часа на тръгване при изпълнение на курса АГ Перник – Ноевци- Бегуновци, който ще бъде изпълняван в 18:30 и 19:30, вместо 18:00 и 19:00 часа.

img_0024

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *