вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Култура и образование / Пролетта стъпи в галерия „Арт салон“ в Перник с картините на Павлина Козарова

Пролетта стъпи в галерия „Арт салон“ в Перник с картините на Павлина Козарова

сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев

Пролетта стъпи в галерия „Арт салон“ в Перник с картините на Павлина Козарова. Перничанката, която е ученичка на художника Иван Войнов, подреди първата си самостоятелна изложба. Тя показва маслена живопис – натюрморти и пейзажи, рисувани в периода 2017-2018 г.

сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев

Павлина рисува и представя действителността в мека, романтична и идилична светлина, с различни палитри от пастелни до ярки цветове,  които илюстрират наивистично-романтичен стил. Тези картини отразяват приетия от нея стил на рисуване, който се характеризира с това, че темата и обектът на картината се обмислят спонтанно, рисува се бързо, като картините отразяват основното й впечатление и конкретните й настроения. Така предаденото картинно внушение не се доработва от нея и понякога някои от детайлите могат да изглеждат недовършени и ефирни. Това е нейният стил на рисуване, който не отразява строго и формално изобразявания обект, а внушава цялостно възприятие на темата и специфични настроения и емоции. Картините й са жизнерадостни и излъчват ведрина.

сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев

„Преди три години никой от роднините и приятелите ми не можеше да предположи, че мога да рисувам и дори искам да стана художник. Никой не си мислеше, че това не е просто празна дума или просто емоционална идея, а дълъг мечта за година“, пише за себе си Павлина Козарова.

сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев

Отнема й доста време да стигне до тази точка. Завършила е математически факултет с магистърска степен по софтуерен инженер и с дипломна работа в областта на изкуствения интелект. Прекарва повече от 20 години в софтуерния бизнес, заемайки позиции на маркетинг специалист и мениджър бизнес развитие.

Връщането й към живописното изкуство тя приема като знак на съдбата. Оттогава рисува почти всеки ден. Има над 150 завършени творби, предимно пейзажи и натюрморти.

Използвани са снимки на Андон Тацев

сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев
сн. Андон Тацев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *